Skip to main content

Jokaisen kokoluokan yrityksillä on nykyisin mahdollisuus ottaa verkko-oppiminen osaksi yrityksen koulutusvalikoimaa. Verkko-oppimisympäristön hinta ei ole enää este. Toimivan verkko-oppimisympäristön saa pieneen yritykseen hankittua ja muutamalla tonnilla vuodessa. Silti yritykset miettivät edelleen, onko verkossa toteutettava koulutus todella sijoituksen arvoinen?

Mielestäni on. Tässä muutamia argumentteja miksi.

 1. Antaa työntekijöille mahdollisuuden oppia omaan tahtiin
  Tieto ja osaaminen ovat saatavilla juuri silloin, kun työntekijä sitä eniten tarvitsee. Oppimistulokset ovat aina parempia, kun henkilöllä on omakohtainen tarve juuri nyt ymmärtää opittavasta asiasta lisää. Kukin voi valita myös omaan työpäiväänsä parhaiten sopivat hetket opiskella.
 2. Mobiilit ratkaisut antavat täyden vapauden aikaan ja paikkaan
  Kun verkko-oppimisympäristö toimii moitteetta myös mobiilisti, oppiminen voi tapahtua vaikka työmatkalla bussissa tai lentokentän vilinässä. Silloin kun asialle on oikea aika ja paikka.
 3. Koulutuskustannukset pienentyvät
  Verkko-opetukseen siirryttäessä matkakustuskulut pienentyvät ja  säästyvä aika voidaan käyttää  tuottavaan työhön.  Suuria massoja ihmisiä voidaan kouluttaa samanaikaisesti, jolloin kouluttajakustannuksissa säästetään. Sähköisiin sisältöihin siirryttäessä kustannukset pienentyvät myös painettujen materiaalien osalta.
 4. Sisällön nopea toimittaminen oppijoille
  Kun havaitaan koulutustarpeita, joihin pitäisi pystyä vastaamaan mahdollisimman nopeasti, verkko-oppimisympäristön kautta oppimateriaalien jakaminen on nopeata ja vaivatonta. Varsinkin jos organisaatio tuottaa itse oppimista tukevaa verkko-oppimisaineistoa tai sillä on luotettava kumppani, joka tietää mitä tekee.